Nieuw-West III: nieuwe CD

Op zondag 31 oktober 2021 presenteerde Stichting de Driehoek twee jaargangen van het literaire jaarboek Tussen Andreasplein en Zwarte Pad voor een enthousiast gezelschap van auteurs en belangstellenden in de theaterzaal van Broedplaats de Vlugt. Bovendien werd de nieuwe CD ten doop gehouden.

In april 2019, bij de presentatie van de vierde jaargang, stelde schrijver Thomas van Aalten voor om samen met andere auteurs een liedtekst te schrijven. Zelf gaf hij het goede voorbeeld, en Peter Boonstra, Patrick van den Hanenberg, Huug Samuël en Thom Roep volgden hem. Daaraan toegevoegd eerdere teksten van Robert Eksteen, Onno-Sven Tromp en Hans Verhagen, en enkele nieuwe teksten van Jan-Paul van Spaendonck. Alles op muziek gezet door Jan-Paul. Samen met zijn zoon Martijn, en met ondersteuning van een reeks familieleden en vrienden in noeste studio-arbeid tot een schitterende CD gemaakt. En omdat de boekpresentatie de aanleiding hiervoor was, luistert deze CD ook naar de titel Tussen Andreasplein en Zwarte Pad. Samen met de folkopera Nieuw-West 50 jaar (2002) en Het Monster van de Sloterplas (2006) vormt deze CD een drieluik met liederen uit en over Nieuw-West.

Jan-Paul en Martijn brachten enkele nummers ten gehore. Hieronder een opname van een lied op tekst van Thom Roep: Huizingalaan.

De CD is in onze webshop te koop voor € 12,90. 

auteurs van deel IV van het boek Tussen Andreasplein en Zwarte Pad

Op 5 april presenteerden we het jongste deel van ons literaire jaarboek Tussen Andreasplein en Zwarte Pad in het Van Eesterenmuseum.

De aanwezige auteurs samen op de foto; van links naar rechts David Endt, Cathelijn Schilder, Jan-Paul van Spaendonck, Hans van Wetering, Frenk DerNederlanden, Loes Raymakers, Thomas van Aalten, Patrick van den Hanenberg, Fred Martin, Leo Willemse, Nico van Lieshout, Huug Samuëls. 

© foto: Hans van der Beek, Parool

Het ware verhaal van het Monster van de Sloterplas

Iedereen in Nieuw-West kent het verhaal van het monster van de Sloterplas. In een schitterende theateruitvoering ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Stichting de Driehoek konden we op 22, 23 en 24 juni in De Meervaart zien hoe het nu werkelijk zit met dat monster. Schitterend spel van Peter Lusse en Eva Groenen, naar het boek De Meermin, het Monster en de Maan van Jan-Paul en Rosanne van Spaendonck. Jan-Paul componeerde nu de muziek, Rosanne verzorgde het decor.

Zanger Nico van Lieshout vertelt hoe de voorstelling verloopt. Lees zijn verslag

Bekijk de hele voorstelling of een paar liedjes op youtube:

 
 
     

 

Jubileumvoorstelling

Stichting de Driehoek bestaat 25 jaar - en dat vieren we drie dagen aan het begin van de zomer met een schitterende theaterproductie in de Meervaart. 

Laura is een meisje van elf. Ze ontvlucht haar huis en gaat op zoek naar het geheim van het monster in de (Sloter-) Plas. Een vreemde oude man schiet haar daarbij te hulp. Samen gaan ze op een bloedstollende ontdekkingsreis door het verleden. En wat ze daar vinden? Aan het slot van deze spannende muzikale familievoorstelling weet je het.

Bestel hier rechtstreeks uw kaarten. Of luister, als voorproefje, naar het Lied van Selena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door Steunfonds BJA-COW, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het AMVJ-fonds en de Gemeente Amsterdam, stadsdeel Nieuw-West

Blader mee door ons nieuwste (sprookjes-) boek en hoor een fragment!

 
 
 

Het hele lied horen? Klik op de CD hieronder

 

 

 
  
volg ons op facebook