Niet alleen brengen we Nederlandse groepen naar New York, soms ook hebben we mogelijkheden om New Yorkers naar Nederland te halen.

 • In 2016 ontvingen we een delegatie van het Center for NUleadership on Urban Solutions. Daarvoor organiseerden we bezoeken bij een reeks van maatschappelijke instellingen, gemeentelijke diensten,  penitentiaire inrichtingen, het Ministerie van justitie. In samenwerking met de Hogeschool Leiden was er een goedbezocht symposium.
 • In 2009 kwam Deputy Mayor Linda Gibbs voor de tweede keer naar Nederland in het kader van een reeks van bezoeken, een discussiebijeenkomst in het stadhuis van Amsterdam met wethouder Lodewijk Asscher en een symposium dat Stichting de Driehoek samen met de William Schrikker Stichting, Spirit Jeugdzorg en Avans Hogeschool organiseerde. Mevrouw Gibbs werd vergezeld door diverse prominente deskundigen op het gebied van jeugdreclassering en preventie. Naast de organiserende partijen droeg ook de Ambassade van de USA bij in de kosten. Van het bezoek is een digitale publicatie gemaakt

Deputy Mayor Linda Gibbs en wethouder Lodewijk Asscher

 • In 2007 kreeg de Stichting een subsidie van de gemeente in het kader van Wij Amsterdam. Hiermee kon de Afro-Amerikaanse Prof. Dr John Flateau naar Nederland gehaald worden. Dr Flateau ontmoette in Amsterdam o.m. Wim Kok, dr Pieter Tordoir en Ahmed Marcouch. Het Parool interviewde Dr. Flateau. Hoogtepunt was een drukbezochte discussiebijeenkomst bij Stadgenoot (toen nog AWV) waar Flateau in debat ging met Paul Scheffer. Naar aanleiding van het bezoek schreef Dr. Flateau een essay over diversiteit en migratie. Dit is door de Stichting de Driehoek in boekvorm uitgegeven en kan via de webshop besteld worden:
  <br>
  Amsterdam, New Amsterdam, learning from each other - John Flateau en Fred Martin

  Amsterdam - New Amsterdam:

  Learning from each other

  Prof. dr John Flateau & Fred Martin

  In trans-Atlantische uitwisselingen bracht Stichting de Driehoek vele Nederlandse professionals naar New York. In 2007 kwam één van onze gastheren de Nederlandse kant van het verhaal bestuderen. Dit boek is een uitgebreide versie van de lezing die dr Flateau bij die gelegenheid hield over de kansen en bedreigingen van de multi-etnische samenleving in beide steden.

  Engels en Nederlands
  ISBN 978-90-810416-7-6