''Ze vroegen arbeid, er kwamen mensen''

Levensverhalen van Marokkaanse migranten in Amsterdam

Ruim 40 jaar geleden kwamen de eerste Marokkaanse migranten - die toen nog gastarbeiders werden genoemd - naar Nederland. In de vier decennia die sindsdien zijn verstreken, veranderde hun rol veelal van ''tijdelijke arbeidskracht'' in die van ''Nederlander met wortels in Marokko''. In opdracht van welzijnsorganisatie Impuls stelde Stichting de Driehoek een boekje samen met de ervaringen van een aantal migranten die om uiteenlopende redenen van de Middellandse Zee naar het IJ trokken. Over hun beweegredenen, hun ervaringen en frustraties en over de vaak goede en soms pijnlijke contacten met de andere Nederlanders. Voorzien van veel foto''s, een algemene inleiding en een theoretisch hoofdstuk over de ervaringen die interviewer Pieter Rings opdeed.

Het eerste exemplaar van het boek is op 29 september 2010 gepresenteerd aan Achmed Baadoud, voorzitter van stadsdeel Nieuw-West tijdens een bijeenkomst in mannencentrum ''Daadkracht'' aan Meer en Vaart. Jan-Paul van Spaendonck zong tijdens de presentatie enkele van zijn liederen over migranten.

14,8 x 21 cm, 148 pagina''s, illustraties, € 12,90
ISBN 978-94-90586-03-4

Bestel !

 

Onze boeken zijn bij iedere boekhandel te bestellen. Maar door rechtstreeks bij Stichting de Driehoek te kopen, steunt u ons (vrijwilligers-)werk extra.