Nieuwe informatie bij In de schaduw van de Oorlog

Vijf jaar na verschijnen van het succesvolle boek van Pim Ligtvoet komt nog steeds nieuwe informatie binnen over de gebeurtenissen tijdens de oorlogsjaren in wat nu Nieuw-West is. Eerder al konden we een digitale katern met aanvullingen en correcties publiceren; nu, 75 jaar na de Bevrijding, zijn aanvullende gegevens bij het hoofdstuk 'Jodenvervolging en onderduik' beschikbaar gekomen. Deze aanvullingen zijn via het tabblad 'Downloads' als pdf te vinden.

Het boek is nog steeds verkrijgbaar:

17,50 € stuk In de schaduw van de oorlog - Pim Ligtvoet

In de schaduw van de oorlog

1940-1945 in de polders van Amsterdam Nieuw-West
Pim Ligtvoet

De annexatie van de gemeente Sloten door Amsterdam lag nog geen twee decennia terug toen de oorlog uitbrak. Nieuw-West bestond alleen op de tekentafel. In de 'tuinen van Amsterdam' liet de oorlog de hechte gemeenschappen van dorpelingen, boeren en tuinders niet onberoerd.
Want hoewel ingrijpende gebeurtenissen zich vooral in de stad afspeelden, waren bewoners van de polders betrokken bij het verzet, boden onderduikmogelijkheden en zagen vliegtuigen neerkomen.... Sloten bleef door de oorlog heen voedsel en brandstof leveren voor de stad - al dan niet legaal.
Maar ook in deze relatieve rust zat de bezetter. En ook hier vloeide bloed, waren verraad en heldenmoed en werd geleden.
Dit boek brengt de ervaringen in beeld van de bewoners van dit landelijke gebied waar nu het stadsdeel Nieuw-West ligt.

ISBN 978-94-90586-16-4
paperback 21 x 21 cm, 208 pagina's, illustraties

In winkelwagen plaatsen