Tussen Andreasplein en Zwarte Pad

Literair jaarboek voor Nieuw-West, vierde jaargang

Fred Martin en Jan-Paul van Spaendonck (red.)

Het leek ooit een bijna paradoxale opgave: een prozaïsche nieuwbouwwijk vereeuwigen in literatuur. Maar na de eerste bloemlezing, nu drie jaar geleden, werd het gaandeweg steeds vanzelfsprekender. Nieuw-West blijkt wel degelijk een inspiratiebron voor artistiek werk te zijn. Dat bewijzen de auteurs van dit boek opnieuw. Voor de vierde achtereenvolgende keer kregen we van - in dit geval twintig - schrijvers een bijdrage. Soms grappig, soms ontroerend, maar vaak ook informatief of spannend. En altijd waard om gelezen te worden.

De nieuwe bijdragen brengen de totaalscore op vijfenzeventig verhalen van zesenveertig verschillende auteurs. Met recht kunnen we zeggen dat die jaarlijkse edities van Tussen Andreasplein en Zwarte Pad inmiddels een literair jaarboek voor Nieuw-West vormen. Er zijn, voor zover wij weten, geen andere wijken die op deze manier jaarlijks vereeuwigd worden.

In winkelwagen plaatsen

Met bijdragen van Peter Boonstra, Robert Eksteen, David Endt, Jacques Gans, Patrick van den Hanenberg, Ingrid Hoogervorst, Suzanna Jansen, Harm de Kleine, Nico van Lieshout, Fred Martin, Frenk der Nederlanden, Wim Noordhoek, Loes Raymakers, Huug Samuël, Cathelijn Schilder, Henk Spaan, Jan-Paul van Spaendonck, Mirella de Vreeze, Hans van Wetering en Leo Willemse.

ISBN 978-94-90586-22-5
14,8 x 21 cm, 126 pagina's, € 9,90

Deze uitgave werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het

Onze boeken zijn bij iedere boekhandel te bestellen. Maar door rechtstreeks bij Stichting de Driehoek te kopen, steunt u ons (vrijwilligers-)werk extra.