Tussen Andreasplein en Zwarte Pad

Literair jaarboek voor Nieuw-West, derde jaargang

Fred Martin en Jan-Paul van Spaendonck (red.)

Tussen het Andreasplein in het oosten en het Zwarte Pad tegen de Haarlemmermeer ligt het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West. Eén vijfde van de Amsterdammers woont er, maar het is geen deel van de stad dat je spontaan met literatuur associeert. Toch zijn er heel wat schrijvers die in het gebied wonen of werken, of er een speciale band mee hebben.

Ter gelegenheid van de Boekenweek 2018 hebben Fred Martin en Jan-Paul van Spaendonck voor het derde achtereenvolgende jaar de verhalen uit en over dit gebied van twintig auteurs gebundeld. Het boek is op vrijdag 9 maart in het Van Eesterenmuseum gepresenteerd. De eerste exemplaren werden in ontvangst genomen door David Endt (vm. perschef Ajax) en Leo Willemse (boekenblogger, oud-bibliothecaris), beide opgegroeid in Nieuw-West.

Met bijdragen van Walter van den Berg, Shirley Brandeis, Hans Duyvendak, Robert Eksteen, Bert Feltkamp, Ingrid Hoogervorst, Suzanna Jansen, Paul Kroes, Pim Ligtvoet, Jan Loogman, Fred Martin, Vonne van der Meer, Ivan Nio, Def P, Thom Roep, Kees Schelling, K. Schippers, Cathelijn Schilder, Jan-Paul van Spaendonck en Hans van Wetering.

ISBN 978-94-90586-21-8
14,8 x 21 cm, 112 pagina's, € 9,90

Bestel! 

Onze boeken zijn bij iedere boekhandel te bestellen. Maar door rechtstreeks bij Stichting de Driehoek te kopen, steunt u ons (vrijwilligers-)werk extra.