Cheers to Crime

The position of the underworld in American society in the Roaring Twenties
Hester Martin

De invoering van de Drooglegging in de USA op 17 januari 1920 had een aantal onbedoelde consequenties. De gedwongen nationale geheelonthouding maakte goedwillende burgers van het ene op het andere moment tot misdadigers als zij na een lange dag van hard werken een biertje dronken. Daarom had de Drooglegging weinig draagvlak onder de bevolking, en de voortdurende vraag naar alcohol veranderde de positie van de onderwereld en de gangster in de Amerikaanse samenleving drastisch.

In plaats van terugdringen leidde de Drooglegging tot grote bloei van misdaad. De regering, en vooral de onderbemande en vaak corrupte politie, kon de voortdurende misdaad en het bijbehorende geweld nauwelijks het hoofd bieden. Populaire media gebruikten het toenemende geweld om zowel de gangsters als de 'G-men' van de FBI tot helden te bestempelen.

Deze (Engelstalige) studie beschrijft de ontwikkeling van de georganiseerde misdaad in de Verenigde Staten tijdens de Drooglegging. Zij gaat daarbij in op verschillende criminologische theorieën en de rol van fictieve misdaad in de populaire cultuur.

ISBN 978-94-90586-11-9

15 x 21 cm, 108 pagina's, illustraties, € 12,90

Bestel !

 

Onze boeken zijn bij iedere boekhandel te bestellen. Maar door rechtstreeks bij Stichting de Driehoek te kopen, steunt u ons (vrijwilligers-)werk extra.